Zoeken

Polisario bereid om te onderhandelen, maar zet gewapende strijd voort

23 januari 2021 - 16:40 - Marokko

©

De Polisario geeft aan te willen onderhandelen met de Verenigde Naties over de status van de Sahara. Tegelijkertijd geven ze aan de gewapende strijd niet op te geven.

"We zijn bereid om te onderhandelen. We zijn klaar voor elke vorm van overleg. Maar we zullen de gewapende strijd niet opgeven, vanwege ervaringen uit het verleden," meldt woordvoerder Sidi Ould Oukal van het ‘Saharawi ministerie van Veiligheid’ tijdens een online persconferentie die werd georganiseerd door de vertegenwoordiger van de Polisario, Omar Sidi Mohamed.

"In het verleden hebben we alle vertrouwen geplaatst in de internationale gemeenschap en hebben we onze gewapende strijd opgegeven. We wachten al dertig jaar. Dertig jaar van gebroken beloftes en uitstel," zegt Oukal. Hij vervolgt dat de Sahrawi’s de strijd zullen voortzetten, met of zonder onderhandelingen.

De Polisario zegt dat ze in een staat van oorlog zijn en zichzelf moeten verdedigen sinds de militaire actie van het Marokkaanse leger op 13 november. Aanleiding was een wegblokkade op de weg naar buurland Mauritanië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team