Zoeken

Heeft de Polisario Marokkaanse soldaten vermoord?

11 februari 2021 - 15:20 - Marokko

©

Het ’Sahrawi ministerie van Defensie’ beweerde op maandag 8 februari, drie Marokkaanse soldaten te hebben gedood tijdens een aanval in de regio Ouarkziz, in de Marokkaanse Sahara. Deze aankondiging kon echter niet worden bevestigd door een onafhankelijke bron.

In een verklaring van het ’Sahrawi SPS-agentschap’, beweert de Polisario afgelopen maandag een "operatie te hebben uitgevoerd tegen een garnizoen van Marokkaanse troepen gestationeerd in Ouarkziz, in Marokko". Het Saharaanse Volksbevrijdingsleger (ALPS), "bezette eerst dit garnizoen, voordat het volledig werd verwoest", zegt dezelfde bron. De operatie resulteerde naar verluidt in de inbeslagname van wapens, munitie en documenten, en de dood van drie Marokkaanse soldaten "waaronder een onderofficier".

Volgens dezelfde verklaring werd er een "soortgelijke operatie" uitgevoerd in de Touizgui-sector, verder naar het oosten, richting de Algerijnse grens. Informatie die niet is bevestigd door een onafhankelijke bron.

Op 13 november 2020 kwamen de Royal Armed Forces (FAR) tussenbeide in de bufferzone van Guerguerat, in het uiterste zuiden van de Sahara, om een ​​einde te maken aan acties van Polisario-milities. Die hadden de enige weg naar het naburige Mauritanië geblokkeerd. Sindsdien zegt de onafhankelijkheidsbeweging dat ze zich bevinden "in een staat van oorlog ter zelfverdediging".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team