Zoeken

Algerije schenkt militair materieel aan Polisario

9 november 2021 - 15:19 - Wereld

©

Algerije heeft een partij militair materieel geleverd aan de Polisario om de oorlog in de Sahara uit te vechten, melden Spaanse media.

Het buurland heeft aan de Polisario terreinvoertuigen geleverd, "die onontbeerlijk zijn voor een oorlog in de woestijn", meldt La Razón. Het medium voegt eraan toe dat de levering plaatsvond na de benoeming van Mohamed Wali Akeik tot het nieuwe hoofd van de generale staf van het leger, "een man die het volste vertrouwen geniet van Brahim Ghali".

Lees ook: Algerije en Marokko op rand van oorlog

Volgens de Spaanse krant "is dit een reactie van het Algerijnse regime op de dood van drie Algerijnse vrachtwagenchauffeurs", die de oosterbuur toeschrijft aan een militaire actie van Marokko. "Algerije gebruikt de Polisario om de represailles uit te voeren die het in zijn communiqué na de dood van de chauffeurs heeft aangekondigd", schrijft het blad.

Lees ook: Marokko wil oorlog met Algerije vermijden

"Het is opmerkelijk om te zien hoe snel Algiers Rabat heeft beschuldigd van de aanslag op zijn burgers, die met twee vrachtwagens van Mauritanië naar hun land reisden en die zich om onbekende redenen in een zone bevonden die verboden is voor burgers en militairen", benadrukt de krant. "Leden van Minurso bevestigden dat de vrachtwagens zich in de bufferzone bevonden, ten oosten van het Marokkaanse verdedigingssysteem, waar elke beweging, militair of burger, verboden is."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team