Zoeken

PJD wil dat regering concert Booba in Marokko verbiedt

7 april 2023 - 13:00 - Cultuur

©

De Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD) heeft zich aangesloten bij de verschillende groepen die oproepen tot een boycot van het concert van de Franse rapper Booba, dat gepland staat op 21 juni in Casablanca. De partij vraagt minister Mohamed Mehdi Bensaid van Jeugd, Cultuur en Communicatie om het concert te verbieden.

Booba is geen gewenste gast in Marokko. PJD-Kamerlid Naima El Fathaoui vroeg in een schriftelijke nota aan minister Mohamed Mehdi Bensaid van Jeugd, Cultuur en Communicatie, om het concert van Booba te verbieden in naam van "het eerherstel van Marokkaanse vrouwen en het behoud van hun waardigheid".

Lees ook: Rapper Booba ongewenst in Marokko

"De aankondiging van de organisatie van een concert van de bekende Franse rapper Booba in de overdekte hal van het Mohammed V complex in Casablanca volgend jaar juni, heeft een enorme controverse veroorzaakt op Marokkaanse sociale media", zei ze. "Duizenden Marokkaanse vrouwenactivisten hebben hun woede geuit" en "beweren dat de zanger afbreuk heeft gedaan aan Marokkaanse vrouwen in één van zijn nummers door hen ’prostituees’ te noemen".

Lees ook: Badr Hari haalt uit naar Franse rapper Booba

"Ik ga alleen naar de shishabar voor de Arabieren" en "de kleine Marokkaanse die Berlusconi versierde", zijn twee zinnen uit nummers van de zanger. "De rapper in kwestie stond bekend om het creëren van talrijke controverse. Instagram sloot zijn account na een beslissing van de rechtbank van Marseille in 2022, vanwege een klacht in verband met seksuele intimidatie", benadrukte de politica.

Bladna.nl