Zoeken

Booba’s concert in Casablanca geannuleerd, rapper komt niet naar Marokko

3 mei 2023 - 17:00 - Cultuur

©

De Franse rapper Booba zou op 21 juni optreden in Casablanca, maar de prefectuur van Casablanca-Anfa heeft besloten om het concert te verbieden. Ondanks deze beslissing houden de organisatoren de datum aan en stellen dat er nog steeds onderhandelingen gaande zijn.

De prefectuur van Casablanca heeft de organisatoren schriftelijk laten weten dat ze geen toestemming krijgen om het evenement te organiseren in het Mohammed V Sportcomplex. Volgens een brief van 28 mei van de prefectuur werd de aanvraag op 21 maart 2023 ingediend en op 22 maart beoordeeld door het regionale veiligheidscomité van de prefectuur, zonder dat toestemming werd gegeven voor het concert.

Lees ook: Rapper in Marokko ondanks beledigen Marokkaanse vrouwen

Het evenement zorgt al weken voor controverse in Marokko, waar Booba, Élie Yaffa van zijn echte naam, ervan beschuldigd wordt Marokkaanse vrouwen te hebben beledigd in zijn liedjes. De Marokkaanse Orde van Advocaten heeft een aanklacht ingediend tegen de rapper wegens "smaad en belediging van Marokkaanse vrouwen". De voorzitter van de orde legt uit dat hij veel verzoeken heeft ontvangen om actie te ondernemen en na bestudering van de bewijsstukken heeft besloten een gerechtelijke procedure te starten tegen de rapper.

Lees ook: Marokko spant rechtszaak aan tegen zanger Booba

"Ik ga alleen naar de shishabar voor de Arabieren" en "de kleine Marokkaanse die Berlusconi n*", zijn twee zinnen uit nummers van de zanger.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team