Zoeken

Piloot Laurent Lichtleuchter komt om bij tragisch ongeval in Marokko

29 april 2023 - 12:00 - Sport

©

De ervaren Franse copiloot Laurent Lichtleuchter, tweevoudig winnaar als bijrijder in de T2 categorie van de Dakar Rally, is tijdens de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge bij een dramatisch ongeval om het leven gekomen.

Na goed 50 kilometer in de vierde etappe raakte de auto het duo Patrice Garrouste en de 46-jarige Laurent Lichtleuchter betrokken bij een ongeval met de auto van een andere deelnemer die 140 kilometer per uur reed. Door het vele en laaghangende stof was de zichtbaarheid op dat moment zeer beperkt. De botsing was zo ernstig dat hun auto vrijwel onmiddellijk in brand vloog, waardoor Lichtleuchter op slag dood was.

Lees ook: Carlos Sainz wint de Rally van Marokko met de Audi RS Q-etron E2

Samen met Peter Jerie won Lichtleuchter in 2015 de Desafío Guarani in Argentinië en het kampioenschap van de Dakar Series. Hij werd hij in 2016 aangenomen door het Toyota Auto Body-team. De tandem Miura/Lichtleuchter won in 2018, 2021 en 2022 de T2-categorie van de Dakar Rally. Marco Piana, eigenaar van het Xtremeplus-team, noemde de overledene "een dierbare vriend die al twintig jaar deel uitmaakt van de Xtremeplus-familie". De off-road sportwereld heeft met zijn overlijden een iconisch figuur verloren. Akira Miura, die vele jaren met Lichtleuchter heeft samengewerkt, sprak zijn verdriet uit over het verlies en noemde de piloot "een beste vriend die als een broer was".

Lees ook: Rampzalig avontuur van Franse rallyrijder in Marokko

"Woensdag 26 april 2023, tijdens de vierde etappe van de MDC, kreeg het Franse team bestaande uit Patrice Garrouste en Laurent Lichtleuchter (# 237) een ongeval waarbij een ander voertuig betrokken was. Ondanks de tussenkomst van de arts die zeer snel ter plaatse was per helikopter, overleed copiloot Laurent Lichtleuchter ter plaatse. Piloot Patrice Garrouste werd naar het ziekenhuis gebracht om zijn verwondingen te behandelen. De hele rallyraidfamilie is getroffen door deze tragedie", schreef de wedstrijdorganisatie op hun website. Ze betuigen ook hun diepste medeleven aan zijn vrouw en kinderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team