Zoeken

Sofian Kiyine door club geschorst na zwaar ongeval

6 april 2023 - 17:00 - Sport

©

Terwijl hij zich klaarmaakte om het ziekenhuis te verlaten, kreeg Sofian Kiyine, de Marokkaanse middenvelder die op 30 maart betrokken was bij een spectaculair ongeval in het Luikse Flémalle, slecht nieuws.

Maandag werd Sofian Kiyine "voor onbepaalde tijd" op non-actief geplaatst door de Belgische eerste-divisie club OH Leuven. In een verklaring zegt de club dat de beslissing werd genomen "om het onderzoek" naar het ongeval van de aanvallende middenvelder "rustig te laten verlopen". "De gezondheidstoestand van Sofian Kiyine is relatief goed gezien de omstandigheden van het ongeval. Hij kon het ziekenhuis op maandag 3 april verlaten", voegt de club eraan toe.

Lees ook: Belgische parket reageert op crash Sofian Kiyine

Toen Sofian afgelopen donderdag met hoge snelheid langs de oevers van de Maas reed, raakte hij ter hoogte van Flémalle met bijna 200 km/u een rotonde, alvorens gekatapulteerd te worden en door de muur van de sporthal Louis Melin te vliegen met zijn auto. "Uiteraard zijn wij, net als iedereen erg geschrokken en geschokt bij het zien van de beelden. Er is zeker sprake van overdreven snelheid, maar niemand weet wat deze exact was. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet bekend, maar dat wordt momenteel druk onderzocht. We wachten dit onderzoek af", reageerde hoofdaandeelhouder Peter Willems op de website van de Leuvense club.

Lees ook: Sofian Kiyine buiten levensgevaar na zware crash in België

"We willen ook met Sofian zelf bespreken wat er precies gebeurd is, en daarna zullen we de verdere stappen bekijken", voegde hij eraan toe. "Binnen de club hechten we veel belang aan verkeersveiligheid. Het wordt regelmatig herhaald dat de spelers een voorbeeldfunctie nastreven. We verwachten dat de spelers een gepaste rijstijl hanteren. Maar laat ons de resultaten van het onderzoek afwachten en niet op de feiten vooruitlopen", besluit hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team