Zoeken

Carlos Sainz wint de Rally van Marokko met de Audi RS Q-etron E2

11 oktober 2022 - 08:00 - Sport

©

Met hun nieuwe Audi RS Q-tron E2 zijn Carlos Sainz en zijn copiloot Lucas Cruz winnaars van de Rally van Marokko. Dankzij deze overwinning zijn ze de grote favorieten voor de volgende Dakar Rally in 2023.

De Rally van Marokko wordt beschouwd als een voorbereiding op de Dakar Rally van volgend jaar. Het biedt officiële piloten van Audi, Toyota en BRX de kans om het tegen elkaar op te nemen in de aanloop naar dit evenement.

Lees ook: Audi onthult vernieuwde RS Q e-tron E2 voor Rally van Marokko

De nieuwe Audi RS Q-etron E2 van Carlos Sainz was de snelste. Hij was echter niet de officiële winnaar, want de drie Audi’s die van start gingen, reden in de "Open Klasse" omdat ze nog niet aan de huidige regelgeving voldoen.

Lees ook: Autocoureur Carlos Sainz en Audi testen RS Q e-tron in Marokko

Guerlain Chicherit zette met zijn BRX Hunter T1+ de tweede tijd neer en was daarmee de officiële winnaar van de race. De derde plaats ging naar Mattias Ekström, die liet doorschemeren dat hij ook in de Dakar Rally voor de overwinning zou strijden. De vierde plaats (tweede in het officiële klassement) ging naar Orly Terranova met de Toyota Hilux DKR T1+. Titelverdediger Nasser Al-Attiyah volgde op de vijfde plaats.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team