Zoeken

Rampzalig avontuur van Franse rallyrijder in Marokko

9 december 2021 - 16:20 - Sport

piloot-franse-marokko .jpg

Na het besluit van de Marokkaanse autoriteiten om het lucht- en zeeverkeer gedurende 14 dagen op te schorten, strandde een Franse rallyrijder met zijn vrouw en twee mecaniciens in Marokko. Hij was naar het koninkrijk gereisd om deel te nemen aan de Maroc Historic Rally, die van 7 tot 12 december 2021 zou plaatsvinden, maar het evenement werd afgelast.

Tijdens zijn zevende deelname aan de Maroc Historic Rally verbleef Michel Crespel in een villa die hij voor tien dagen had gehuurd. De 69-jarige man uit Batz-sur-Mer zat bijna vast in het koninkrijk met zijn vrouw en twee mecaniciens, meldt Actu. Na van Marseille naar Tanger te zijn gevaren, kwam hij op donderdag 25 november rond het middaguur aan in Essaouira om zich voor te bereiden op de internationale race. Maar dat ging niet volgens plan. De rally was afgelast.

Lees ook: Marokko: reden opschorting luchtverbindingen bekend

Michel vertrok meteen met zijn team. Na meer dan twaalf uur rijden bereikte hij opnieuw Tanger. Hij stond voor het probleem om een veerboot te vinden voor zichzelf, zijn vrouw, twee mecaniciens, twee vrachtwagens van 6 meter en een oplegger van 20 meter met zijn legendarische R5 Turbo van 300 pk. Dankzij de tussenkomst van de consul kon hij afgelopen zondag eindelijk aan boord gaan, "waarschijnlijk ook dankzij de steun van andere rallyrijders", zegt zijn zoon Cedric.

Lees ook: Matteo Simoni en vriendin gestrand in Marokko

Voor de rallyrijder was het "een ongelooflijk geluk". "Op maandag was alles geblokkeerd. Er waren eindeloze rijen in de haven en je had geen kans aan boord gaan," zegt hij. Michel Crespel hoopt een vergoeding te krijgen voor de race waar hij drie jaar voorbereiding aan heeft besteed, zodat hij binnenkort opnieuw kan racen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team