Zoeken

Nederlandse piloot komt om tijdens rally in Marokko

27 april 2023 - 22:30 - Sport

©

De Nederlandse piloot Bram van der Wouden is donderdag op 43-jarige leeftijd overleden aan een hitteberoerte terwijl hij deelnam aan de vijfde etappe van de Morocco Desert Challenge 2023. Zijn overlijden komt een dag na die van Laurent Lichtleuchter, de co-piloot van Patrice Garrouste, die op woensdag omkwam bij een ongeval tijdens de vierde etappe van de rally in Marokko.

Het levenloze lichaam van Bram van der Wouden werd gevonden naast zijn motor. Door deel te nemen aan de Morocco Desert Challenge wilde hij zich voorbereiden op een deelname aan de Dakar-rally 2024, nadat hij de editie van vorig jaar had gemist. De Morocco Desert Challenge was een van de doelen die hij zichzelf had gesteld om zich voor te bereiden op deze rally. Hij had ervoor gekozen om met zijn zelfgebouwde Sherco deel te nemen in de categorie Malle Moto, zonder enige assistentie.

Lees ook: Piloot Laurent Lichtleuchter komt om bij tragisch ongeval in Marokko

De organisatie van de Morocco Desert Challenge heeft het overlijden van de Nederlander bevestigd. "Vandaag, donderdag 27 april 2023, heeft de dood opnieuw toegeslagen. De Nederlandse motorrijder Bram van der Wouden, 48 jaar oud, is bezweken aan de hitte en uitputting. Andere deelnemers vonden hem naast zijn motor. Bram stopte waarschijnlijk om te rusten. Het medische interventieteam arriveerde zeer snel, maar kon niets meer doen. Het rally-raidsportvereniging verliest opnieuw een dierbare vriend", staat in een verklaring.

Lees ook: Spectaculair ongeval tijdens Morocco Desert Challenge (video)

Bram van der Wouden nam deel aan zijn eerste Morocco Desert Challenge. Hij had al deelgenomen aan verschillende rally’s zoals de Heroes Legend, Breslau-rally en Africa Eco Race. De organisatie van het toernooi betuigde haar oprechte medeleven aan zijn vrouw en dochters.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team