Zoeken

Piloot drugsvliegtuig gearresteerd in Tanger

6 oktober 2022 - 16:00 - Marokko

©

Een Colombiaan is zaterdag in Tanger gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een internationale drugssmokkel met een klein vliegtuig.

De Nationale Veiligheidsdienst (DGSN) meldt dat de 41-jarige Colombiaan zich in een flat in de Medina van Tanger schuilhield. De man wordt sinds 20 september gezocht nadat een vliegtuig was gevonden dat werd gebruikt om drugs en psychotrope stoffen te smokkelen. Het toestel moest een noodlanding maken in de plattelandsgemeente Hajar Al Nahl bij Tanger.

Lees ook: Crash klein vliegtuig in Tanger, piloot spoorloos

De politie spoorde de Colombiaan op die zich sinds de noodlanding schuilhield. Met behulp van zoekacties en speurwerk werd hij gelokaliseerd en gearresteerd. Hij werd in hechtenis genomen.

Lees ook: Intensieve zoekactie naar piloot van neergestort vliegtuig in Tanger

Het onderzoek tegen de mogelijke medeplichtigen van de Colombiaanse piloot in Marokko en in het buitenland loopt nog. Voorts moet de omvang van dit criminele netwerk worden vastgesteld en moet informatie worden verkregen over de routes en luchtwegen die worden gebruikt voor het vervoer van drugs van en naar Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team