Zoeken

Russische politie in Marokko voor zaak Souad Chraïbi

14 juni 2012 - 16:44 - Gemeenschap

©

Twee Russische politieagenten zijn deze week in Marokko aangekomen om te onderzoeken naar de diefstal van juwelen bij de ambassadeur van Marokko in Rusland. De hoofdverdachte, de rijke zakenvrouw en modeontwerpster Souad Chraïbi, zit in voorlopige hechtenis in de gevangenis Oukacha te Casablanca.

Het proces van Souad Chraibi moet op 28 juni starten. Een aantal verrassingen zijn te verwachten wat betreft de aankoop en diefstal van de juwelen in Rusland.

De aankoopbewijzen van Lamia Benyahya, de vrouw van ambassadeur Abdelkader Lachhab, zouden onder meer dezelfde nummers hebben als andere onlangs uitgegeven aankoopbewijzen.

De Russische verzekering van de sieraden en het geld waarmee ze werden gekocht, zijn ook verdacht. Daarnaast had Lamia Benyahya toen ze haar klacht indiende, vermeld dat de juwelen 4 miljoen dirham waard waren, maar intussen heeft ze al toegegeven dat de echte waarde de miljoen dirham niet overschrijdt.

Souad Chraibi ontkent de juwelen te hebben gestolen en beweert ze te hebben gekocht van de vrouw van de ambassadeur. Ook zegt ze dit te kunnen bewijzen met verkoopdocumenten.

Bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt de zaak niet gecommenteerd, ook al vond de diefstal plaats op de Ambassade van Marokko in Rusland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team