Zoeken

Koning Marokko spreekt nieuwe Franse president

8 mei 2012 - 09:12 - Economie

©

Koning Mohammed VI heeft de nieuwe Franse president gefeliciteerd voor zijn overwinning. François Hollande werd zondagavond verkozen met 51,67% van de stemmen vóór de uitgaande president, Nicolas Sarkozy.

In zijn bericht zegt Mohammed VI ervan overtuigd te zijn dat de verkiezing van Hollande zal helpen de Frans-Marokkaanse samenwerking "in de strijd tegen het terrorisme, obscurantisme, haat en intolerantie" te versterken.

"Deze samenwerking betreft ook de regionale en internationale kwesties en de ontwikkeling van Afrika, dewelke enkel kan door vrede en veiligheid op het Afrikaans continent te brengen, en namelijk in de Sahel-Sahara regio. Ook een definitieve, rechtvaardige en duurzame oplossing voor de crisis in het Midden-Oosten en de samenwerking in de Middellandse Zee een Euro-mediterrane gebieden zijn noodzakelijk", aldus Koning Mohammed VI.

François Hollande, 7e president van de Vijfde Republiek vanaf 16 mei 2012, had in maart Martine Aubry naar Marokko gestuurd om campagne te houden bij de in Marokko gevestigde Fransen. Martine Aubry, wiens familie zeer bevriend is met de Marokkaanse koninklijke familie, werd toen ontvangen door koning Mohammed VI.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team