Zoeken

Koning Mohammed VI op privé-bezoek in Frankrijk

12 mei 2012 - 14:30 - Marokko

©

Koning Mohammed VI zou sinds vrijdag in Frankrijk zijn voor een privé-bezoek, waarbij hij vermoedelijk de nieuwe Franse president François Hollande, zal ontmoeten.

De Marokkaanse Koning had François Hollande onmiddellijk na zijn verkiezing afgelopen zondag, gefeliciteerd. In zijn bericht zei Mohammed VI ervan overtuigd te zijn dat Hollande de Marokkaanse-Franse samenwerking zal helpen versterken.

De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken en Samenwerking, Saadedine El Othmani, is inmiddels naar Parijs afgereisd, waar hij Pierre Moscovici, campagnedirecteur van François Hollande, ontmoette.

De opkomst aan de macht van de socialisten in Frankrijk na jaren van Rechtse regeringen en onvoorwaardelijke bondgenoten van de het Koninklijk paleis, bezorgt sommige politici, maar niet de Marokkaanse socialisten.

Mohamed El Yazghi (USFP) vertelde aan Akhbar Al Yaoum dat die angsten onnodig waren, omdat het enige geschil tussen de Franse socialisten en Marokko, de schendingen van de mensenrechten tijdens de Jaren van lood betrof.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team