Zoeken

Pedro Sanchez: "Sebta en Melilla zijn Spanje, punt uit"

17 oktober 2022 - 15:00 - Wereld

©

De Spaanse premier Pedro Sanchez heeft donderdag in het parlement, naar aanleiding van vragen vanuit de oppositie over recente uitspraken van de Marokkaanse regering, nogmaals herhaald dat de steden Sebta en Melilla definitief tot Spanje behoren.

"Sebta en Melilla zijn Spanje, punt uit", zei de Spaanse premier in antwoord op een vraag van de oppositie hierover. De twee Spaanse autonome steden aan de Noord-Afrikaanse kust maken volgens hem onbetwistbaar deel uit van het Spaanse grondgebied.

Lees ook: Marokko herhaalt eisen met betrekking tot Sebta en Melilla

In een brief aan de VN-Mensenrechtenraad over de behandeling van migranten stelde Rabat dat "het Koninkrijk Marokko geen landgrenzen heeft met Spanje" en dat Melilla een "bezet gebied" is, aldus verschillende Spaanse media.

De oppositie in het parlement drong er bij Sanchez op aan "de nationale soevereiniteit en territoriale integriteit van Spanje te verdedigen", door publiekelijk te verklaren dat "de verklaringen van de Marokkaanse regering volkomen onjuist" zijn.

Lees ook: Pedro Sánchez herformuleert steun aan autonomieplan Marokko bij de VN

Daags na de tragische gebeurtenissen van 24 juni, waarbij 23 migranten uit sub-Sahara Afrika omkwamen toen zij vanuit Marokko probeerden over te steken naar Melilla, verdedigde het koninkrijk zich voor de VN-Mensenrechtenraad door het bestaan van landgrenzen tussen Marokko en Spanje te ontkennen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team