Zoeken

Spaans Congres hoort premier over Sahara, Sebta en Melilla

22 februari 2023 - 21:30 - Wereld

©

De Spaanse premier Pedro Sanchez zal binnenkort voor het Congres verschijnen om uitleg te geven over de verbintenissen die tijdens de topbijeenkomst met Marokko zijn aangegaan, met name betreffende de Sahara.

Op verzoek van parlementsleden van de Partido Popular (PP) en de Spaanse Socialistische Partij (PSOE), gesteund door de meeste andere parlementaire fracties, zal Pedro Sanchez in de volgende plenaire zitting van het Congres verschijnen, die afhankelijk van zijn agenda op 8 maart zou kunnen plaatsvinden.

Lees ook: Sebta en Melilla vragen toetreding tot EU om tegengewicht te bieden aan Marokko

PP-woordvoerder Cuca Gamarra juichte de inwilliging van de vraag naar de aanwezigheid van Sanchez toe op een persconferentie. Hij zei de "absolute ondoorzichtigheid" van de regering te betreuren als het gaat over het buitenlands beleid. Gamarra wil meer weten over de toezeggingen die de regering tijdens de laatste topbijeenkomst met Marokko heeft gedaan, met name over de Sahara en de opening van de douane in Sebta en Melilla.

Lees ook: Spanje "vernederd" door Marokko volgens José Maria Aznar

De PP-leider hekelt ook een gebrek aan communicatie tussen Pedro Sanchez en de leider van de oppositie, Alberto Núñez Feijóo, over de Spaanse hulp aan Oekraïne in het conflict met Rusland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team