Zoeken

Pedro Sanchez "plagieerde" Trump in zijn brief aan Mohammed VI

25 maart 2022 - 11:00 - Wereld

©

De Spaanse premier Pedro Sanchez zou in de brief die hij aan Koning Mohammed VI schreef met betrekking tot de nieuwe steun van Spanje aan het Marokkaanse autonomieplan voor de Sahara, dezelfde woorden hebben gebruikt als de voormalige president van de Verenigde Staten, Donald Trump.

Pedro Sanchez zou in de brief die hij op 14 maart naar Koning Mohammed VI stuurde om het Marokkaanse autonomieplan voor de Sahara te steunen, het bericht van Donald Trump woord voor woord hebben gekopieerd. Net als Trump gaf Sanchez in zijn brief aan dat het autonomieplan de "meest serieuze, geloofwaardige en realistische" oplossing is voor het conflict, meldt Ok Diario.

Lees ook: Reactie VS op nieuw standpunt Spanje over Sahara

Op 10 december 2020 Twitterde Donald Trump: "Vandaag heb ik een verklaring ondertekend waarin de Marokkaanse soevereiniteit over de Westelijke Sahara wordt erkend. Het serieuze, geloofwaardige en realistische autonomievoorstel van Marokko is de ENIGE basis voor een rechtvaardige en duurzame oplossing voor duurzame vrede en welvaart!".

Lees ook: Sahara: Marokko doet Spanje buigen

Sanchez benadrukte in zijn brief dat Spanje streeft "naar een nieuwe relatie die gebaseerd is op transparantie en permanente communicatie, wederzijds respect en de naleving van de overeenkomsten die door beide partijen werden ondertekend". Hij voegde er verder aan toe dat er daarbij zal worden afgezien van unilaterale acties en dat Spanje "zijn verbintenissen en zijn beloftes altijd zal nakomen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team