Zoeken

Pedro Sanchez bezoekt Marokko op donderdag

5 april 2022 - 19:00 - Wereld

©

De Spaanse premier Pedro Sanchez komt naar verwachting op donderdag naar Marokko voor een tweedaags werkbezoek.

Pedro Sanchez komt op donderdag en vrijdag naar Rabat, vertellen Spaanse regeringsbronnen aan The Objective. Ze benadrukken daarbij dat Koning Mohammed VI de data nog niet heeft bevestigd en dat de agenda voor het bezoek nog niet is vastgesteld.

Lees ook: Koning Mohammed VI nodigt Pedro Sanchez uit in Marokko

Dezelfde bronnen herinneren eraan dat het tijdstip van de ontmoeting met de monarch tijdens het eerste bezoek van Sanchez aan Rabat in juni 2018, pas enkele uren na zijn aankomst in het koninkrijk door de Marokkaanse autoriteiten werd bevestigd. Dat zorgde voor een verstoring van het hele programma van de Spaanse delegatie. Om dergelijke situaties te voorkomen, zijn er een reeks "zachte" ontmoetingen afgesproken, zodat het programma flexibel kan worden ingevuld, mocht Marokko besluiten de ontmoeting met Mohammed VI te vervroegen of uit te stellen.

Volgens bronnen dicht bij het paleis van Moncloa en het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, zullen Pedro Sanchez en José Manuel Albares deelnemen aan hetzelfde programma. Er zijn geen parallelle bijeenkomsten gepland. Maar op dit moment is er een black-out aan de kant van de Spaanse Executieve, die deze reis nog niet officieel heeft bevestigd, in afwachting van groen licht van Marokko.

Lees ook: Pedro Sanchez verwacht veel van bezoek aan Marokko

Afgelopen donderdag heeft de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, José Manuel Albares, op het laatste moment zijn voorbereidende reis naar Marokko moeten annuleren, nadat Sanchez een telefoongesprek voerde met Mohammed VI. De Koning wilde het staatsbezoek liever in de "komende dagen" door laten gaan. Het bezoek van Sanchez aan Rabat is het tweede sinds zijn aantreden en volgt op de "historische" verandering van het Spaanse standpunt met betrekking tot de Sahara, dat nu het door Marokko voorgestelde autonomieplan steunt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team