Zoeken

PCR-test in Agadir bijna onmogelijk

3 augustus 2021 - 17:40 - Marokko

©

De regio Souss-Massa heeft te maken met een groot aantal coronabesmettingen en sterfgevallen, maar de stad Agadir beschikt slechts over twee particuliere laboratoria voor het uitvoeren van PCR-tests. Als gevolg daarvan worden deze laboratoria overspoeld door ongeduldige burgers.

De stad Agadir heeft te maken met een grote golf aan coronabesmettingen, maar de twee particuliere analyselaboratoria die door het ministerie van Volksgezondheid zijn geaccrediteerd om PCR-tests uit te voeren, kunnen de vraag niet meer bijhouden.

De inwoners kunnen hun ontevredenheid nauwelijks verbergen. "Het is niet normaal dat een stad zo groot als Agadir slechts twee laboratoria heeft voor PCR-tests. Het is een stad die bijna het hele jaar door beweegt en een groot aantal buitenlandse en plaatselijke toeristen ontvangt," zegt een civiel ingenieur op missie in Agadir aan Hespress. Hij heeft zelf symptomen en was van plan om zich te laten testen.

Lees ook: Tweede veldhospitaal in Agadir door snelle stijging aantal coronapatiënten

Het blijkt een hele opdracht te zijn. "Ik kon niet eens op de wachtlijst gezet worden, omdat er zoveel mensen voor de deur stonden. De fysieke afstand was bijna onbestaande bij de ingang van het laboratorium en ik veronderstel dat dit ook binnen het laboratorium het geval was. Het verplicht dragen van een mondmasker wordt niet altijd nageleefd. Ik was erg boos bij het zien van dit tafereel, ik vind dit ontoelaatbaar in deze tijden van pandemie".

Op sociale netwerken stromen de berichten binnen met de oproep om via video’s en foto’s de wanorde in deze twee laboratoria aan de kaak te stellen. Op de beelden is duidelijk te zien dat er een eindeloze rij mensen staat en dat de barrière-maatregelen totaal afwezig zijn. "Hoe kan het dat zo’n grote stad als Agadir, waar er momenteel een grote corona-uitbraak is, slechts over twee laboratoria beschikt voor PCR-testen? Dit is Onaanvaardbaar". In de afgelopen 24 uur zijn in de regio vier overlijdens geregistreerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team