Zoeken

Marokko: PCR-test wordt goedkoper

6 september 2021 - 11:20 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid, de Unie van biologen en andere belanghebbenden werken aan een verlaging van de prijzen van PCR-testen en sneltesten voor Covid-19 in het koninkrijk.

Het ministerie van Volksgezondheid en de interministeriële commissie belast met het toezicht op prijzen, voorgezeten door de minster van Financiën en met vertegenwoordigers van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Industrie, hebben afgelopen vrijdag aan een meeting deelgenomen over de modaliteiten van een verlaging van de prijzen van PCR-testen.

Lees ook: Marokko: oproep tot gratis PCR-tests

Tijdens deze meeting werd besloten om de prijzen van de verschillende PCR-testen te beperken. "Het merendeel van de laboratoria hebben de wil geuit om de prijzen te verlagen die eerder door het ministerie van Volksgezondheid werden vastgelegd", zegt Adnane Ghazali, voorzitter van de Unie van biologen.

De prijsverlaging zal pas worden goedgekeurd na een vergadering tussen de minister van Economie en Financiën en de importeurs van PCR-testen in de loop van deze week. Nieuwe tarieven zullen tijdens deze ontmoeting worden vastgelegd. De prijs van PCR-testen zal naar verwachting van 700 naar 400 dirham dalen, die van antigeentesten zal dalen tot 200 dirham en die van serologische tests tot 120 dirham. Sneltesten zullen 600 dirham kosten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team