Zoeken

Tweede veldhospitaal in Agadir door snelle stijging aantal coronapatiënten

31 juli 2021 - 20:20 - Marokko

©

Door de snelle toename van het aantal coronapatiënten in de regio Souss-Massa, hebben de verantwoordelijken van het academisch ziekenhuis Hassan II in Agadir de oprichting besloten van een nieuw veldhospitaal, waar enkel coronapatiënten zullen worden verzorgd.

Het is het tweede veldhospitaal dat in Agadir wordt opgericht. Het nieuw hospitaal zal tot honderd coronapatiënten kunnen ontvangen en over alle nodige medische apparatuur beschikken. Het doel is de inspanningen van de zorgsector in de stad te versterken en de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Lees ook: Marokkaanse militairen helpen bij vaccinatie tegen Covid-19

Volgens gegevens van het ministerie van Volksgezondheid zijn de coronabesmettingen al vier weken in een stijgende trend. Enkel in de regio Souss-Massa werden er in vijf dagen tijd 2338 nieuwe besmettingen en 16 overlijdens als gevolg van het coronavirus geregistreerd.

Door de snelle toename van het aantal coronapatiënten zijn er geen plaatsen meer op de intensive care afdeling van het academisch ziekenhuis Hassan II. Ook het eerste veldhospitaal is bijna vol.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team