Zoeken

Marokkaanse test om griep van corona te onderscheiden

18 september 2021 - 19:40 - Marokko

©

Een Zuid-Koreaans bedrijf met hoofdkwartier in Casablanca, gaat binnenkort een test produceren die in staat is om griep van Covid-19 te onderscheiden. Het product zal enkel in privé- en in publieke gezondheidsinstellingen verkrijgbaar zijn.

"Combo Covid-Flu" is de naam van de nieuwe test, zegt Mohamed Lagzouli, directeur van Medi Global, het bedrijf dat belast is met de productie en marketing ervan. Hij voegt eraan toe dat "deze test laboratoria en gezondheidswerkers in staat zal stellen om gemakkelijk een onderscheid te kunnen maken tussen griep en Covid-19".

Lees ook: Covid-19 Marokko: prijzen coronatesten gereguleerd

"Nadat we gedurende verschillende maanden hebben onderhandeld met onze partners in Zuid-Korea, hebben wij nu de laatste hand gelegd aan de uitrusting van het laboratorium, de overdracht van technologie uit Zuid-Korea en de invoer van grondstoffen om de proeven volgens de internationale normen door te kunnen laten gaan", vervolgt Lagzouli.

Dit zal volgens SNRTnews de medische bureaus en de ziekenhuizen verlichten, die nu vaak worden overvallen bij het naderen van de winter. Lagzouli zegt dat de "Combo Flu-Covid"-test enkel in particuliere en openbare gezondheidsinstellingen verkrijgbaar zal zijn en dat de test vanaf begin oktober beschikbaar is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team