Zoeken

Vastgoedmaffia Marokko: 8 jaar gevangenis voor parlementslid Rachid El Fayek

24 juni 2023 - 20:23 - Marokko

©

De situatie wordt steeds erger voor parlementslid Rachid El Fayek, wiens straf voor corruptie en vervalsing van officiële documenten, door het Hof van Beroep in Fez werd verzwaard.

Het tribunaal voor financiële misdrijven heeft besloten om de gevangenisstraf van Rachid El Fayek, parlementslid voor Zuid-Fez en voormalig burgemeester van de gemeente Oulad Tayeb, te verhogen van 6 naar 8 jaar.

Lees ook: Kamerlid Marokko veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf

De rechtbank heeft ook de sancties in verband met corruptiezaken in de stedenbouw van dezelfde gemeente verhoogd. Jaouad El Fayek, de broer van het parlementslid en voormalig voorzitter van de raad van de prefectuur van Fez, kreeg 4 jaar gevangenisstraf opgelegd, tegen 3 jaar in eerste aanleg. Zijn persoonlijke secretaresse zag haar straf van 18 maanden naar 2 jaar gevangenis verhoogd.

Lees ook: Parlementslid belandt in gevangenis Fez

De straffen die in eerste instantie aan de andere beklaagden in deze zaak werden opgelegd, zijn door de rechtbank bevestigd. Ze variëren tussen één jaar gevangenis en voorwaardelijke straffen. De boetes die werden uitgesproken tegen 16 verdachten zijn ook gehandhaafd, met bedragen variërend van 1,5 miljoen dirham voor de hoofdbeklaagde tot 1500 dirham voor een van zijn handlangers.

Bladna.nl