Zoeken

Passagiers Ryanair-vlucht Marrakech-Parijs komen in opstand

7 november 2023 - 10:00 - Wereld

©

Passagiers van een Ryanair-vlucht van Marrakech naar Parijs eisen compensatie van de Ierse budgetluchtvaartmaatschappij vanwege een vertraging en een omleiding van de vlucht.

De vlucht FR 65 van Ryanair tussen Marrakech en Parijs Beauvais op 2 november verliep niet zoals gepland. In een petitie verklaren de passagiers dat ze "zwaar benadeeld zijn tijdens deze vlucht". Ze noemen de redenen en leggen de feiten uit. Terwijl de vlucht om 06:15 zou vertrekken, werd het personeel geïnformeerd over een vertraging van "ongeveer 30 minuten, vanwege een storm over de regio Parijs." "Het vliegtuig kon veel later vertrekken en de landing vond plaats in Toulouse, ver van Parijs Beauvais. De piloot wachtte op instructies van het hoofdkantoor van Ryanair in Dublin", verduidelijken ze.

Lees ook: Mislukte landing voor vliegtuig Royal Air Maroc (video)

In Toulouse besloot Ryanair de reizigers per bus naar Beauvais te vervoeren (10 uur rijden). "We merken op dat jonge kinderen en een zieke vrouw deze ongemakken moesten ondergaan. We stellen vast dat na een zeer lange busreis (waarvan er een onderweg pech kreeg) de chauffeurs de passagiers laat in de avond naar Beauvais brachten, terwijl de meesten van hen in de regio Parijs wonen. Ze hadden hun respectieve families gewaarschuwd om hen in Parijs op te halen, omdat de instructies niet duidelijk waren. De meeste reizigers kwamen om 2:30 uur ’s nachts aan in plaats van 9:30 uur de vorige avond."

Lees ook: Angst op vlucht naar Marokko door bommelding

De ondertekenaars van de petitie bekritiseren deze omleiding en beschuldigen Ryanair van onbekwaamheid. Als gevolg daarvan eisen ze "een compensatie van 500 euro voor de schade die door de luchtvaartmaatschappij is veroorzaakt, naast de terugbetaling van de reiskosten van familie’s die de bus niet konden nemen", alsook "de volledige terugbetaling van het vliegticket."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team