Zoeken

Agressieve passagier op vlucht Marrakesh-Liverpool veroordeeld

11 mei 2021 - 17:00 - Wereld

©

Een rechter in Liverpool heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd voor de 40-jarige Mohammed Shiraz Riaz. Hij is bij verstek veroordeeld voor het bedreigen van een stewardess tijdens een Ryanair-vlucht van Marrakesh naar Liverpool.

Op 15 juli 2019 kreeg stewardess Jelena Zuravska tijdens een vlucht van Marrakesh naar Liverpool te maken met de beschonken Mohammed Shiraz Riaz. Nadat ze hem vier keer van een glas alcohol had voorzien weigerde Zuravska om hem nog een glas te geven. Dit kwam haar op beledigingen te staan zoals "Verdomde dikke stewardess". Het escaleerde zodanig dat de stewardess een briefje onder de deur van de cockpit doorschoof met daarop de vraag aan de gezagvoerder of hij alvast de politie kon bellen zodat Riaz op de John Lennon Airport gearresteerd zou worden. Enkele passagiers grepen in om ervoor te zorgen dat het niet tot een handgemeen zou komen.

De rechtszaak werd behandeld door de Wirral Magistrates Court in Liverpool. De krant Liverpool Echo meldt dat Riaz niet aanwezig was tijdens de zitting op 7 mei. De stewardess was wel aanwezig en heeft een verklaring afgegeven over de gebeurtenissen van 15 juli 2019. Nadat ze Riaz een broodje en vier Jack Daniels met cola had geserveerd, vroeg de veroordeelde om nog een borrel. Omdat Zuravska het op dat moment druk had, duurde het Riaz te lang waarop hij al scheldend naar het toilet toeliep. "Verdomde, dikke stewardess", is één van de verwensingen die de stewardess voor haar kiezen kreeg. Zuravska bleef professioneel en stelde de man voor om te gaan zitten en even iets te eten. "Op dit punt nam ik de beslissing om hem geen alcohol meer te schenken, ik wilde het niet erger maken", verklaarde de stewardess.

Riaz bleef een tijdje rustig op zijn plaats zitten maar vroeg constant om meer alcohol. "Ik zei nee en hij werd alleen maar agressiever en luider. Hij begon me verbaal aan te vallen. Ik probeerde zo kalm mogelijk te blijven en professioneel te zijn voor de veiligheid van de andere passagiers. Ik had gewoon het gevoel dat hij me probeerde te provoceren. Naarmate hij agressiever tegen me werd, grepen andere passagiers in om de situatie te kalmeren. Eentje wilde hem zelfs slaan", vertelde Zuravska die Riaz ook omschreef als een vrouwenhater. Haar collega Guerino Ferrara bevestigde de getuigenis.

Vlak na het incident heeft Riaz tijdens een verhoor gezegd dat Zuravska het verhaal enorm zou hebben opgeblazen. Wel gaf hij toe dronken te zijn geweest en dat hij twee tabletten tramadol en twee tabletten ibuprofen had ingenomen. De 40-jarige Riaz werd bij verstek veroordeeld en er is een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team