Zoeken

Paniek aan boord van vlucht Marrakech-Manchester (video)

22 februari 2022 - 17:50 - Wereld

©

Een TUI vlucht van Marrakech naar Manchester moest afgelopen vrijdag worden afgeleid naar Glasgow vanwege de orkaan Eunice, die Europa zwaar teisterde. Passagiers beleefden het engste moment van hun leven.

Een geweldige angst voor passagiers op TUI-vlucht BY669 Marrakech-Manchester afgelopen vrijdag. De geplande vertrektijd vanaf de luchthaven van Marrakech om 12.05 uur en de landing op de luchthaven van Manchester om 15.00 uur liepen vertraging op en het vliegtuig vertrok uiteindelijk om 13.09 uur. Tot tweemaal toe probeerde de piloot te landen in hevige wind en hevige regen alvorens te kunnen landen in het besneeuwde Glasgow, Schotland. "Bij het instappen waren de mensen sceptisch omdat er duidelijk een rode weerwaarschuwing was. TUI besloot toch te vliegen," vertelt een anonieme passagier uit Bolton aan The Daily Mail.

Lees ook: TUI Fly hervat vluchten naar Marokko

"Men zei dat we ons moesten voorbereiden op harde wind en windvlagen. Mensen werden nerveus en waren echt bang. Er was vreselijke windturbulentie. Er heerste paniek en mensen schreeuwden. Toen begon de tweede daalvlucht. We wisten allemaal wat we konden verwachten, en het was tien keer erger. Ik zag mensen opspringen in hun stoelen. Kinderen en volwassenen moesten overgeven. Mensen kregen paniekaanvallen. Vreemden hielden elkaars hand vast en families leunden voorover om elkaars hand vast te houden. Mensen waren aan het bidden. Het was gewoon een angstaanjagende ervaring", aldus de geschrokken passagier.

Uiteindelijk landde het vliegtuig rond 17.30 uur op Glasgow Airport. "Het was de slechtste vlucht die ik ooit heb gehad en iedereen vond dat ook. Een kind vroeg aan zijn ouders: ’Gaan we dood?’" Toen ze aankwamen, was Glasgow bedekt met sneeuw. Reizigers moesten bijna drie uur in de kou wachten. Er zouden vier bussen zijn om passagiers naar Manchester brengen, maar ze waren niet allemaal beschikbaar. De passagier uit Bolton en zijn vrouw vertellen geluk te hebben gehad, omdat ze een taxi hebben gevonden. Ze kwamen rond 1 uur ’s nachts thuis in Bolton aan.

Lees ook: Storm Eunice: vluchten naar Marokko mogelijk verstoord

"We zijn ons ervan bewust dat als gevolg van de storm Eunice TUI Airways, TOM669, van Marrakech naar Manchester werd omgeleid naar Glasgow omdat de veiligheid van onze bemanning onze hoogste prioriteit heeft. Helaas hebben wij door de onvoorziene omleiding geen voertuigen meer beschikbaar om u naar Manchester te brengen. De betrokken klanten bieden wij onze verontschuldigingen aan en wij danken hen voor hun geduld en begrip", aldus een woordvoerster van TUI.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team