Zoeken

Sahara: brief Pedro Sanchez "werd opgesteld in Rabat en ondertekend in Madrid"

1 juli 2023 - 20:00 - Wereld

©

Isabel Moreno, de kandidate van de Volkspartij (PP) van Melilla voor de Senaat bij de algemene verkiezingen van 23 juli, is ervan overtuigd dat de brief van Pedro Sanchez aan Koning Mohammed VI, waarin de premier de steun van Spanje voor het Marokkaanse autonomieplan bevestigt, "in Rabat werd opgesteld en in Madrid werd ondertekend".

Moreno deed deze uitspraak nadat Spaanse media begin deze week meldden dat Pedro Sanchez had toegegeven dat er geen document bestaat dat de ontvangst van de beroemde brief aan Koning Mohammed VI bevestigt, waarin de Spaanse premier het Marokkaanse autonomieplan voor de Sahara erkent als de "meest serieuze, meest realistische en meest geloofwaardige" oplossing voor het conflict.

Lees ook: Volledige brief van Pedro Sanchez aan Koning Mohammed VI

"Betekent dit dat Sanchez bereid is alles te accepteren van Marokko, zoals hij tot nu toe heeft aangetoond, ten koste van de inwoners van Melilla? Welke compromitterende informatie heeft Marokko waardoor Sanchez zo onverantwoordelijk handelt?", vraagt Moreno zich af.

Lees ook: Het mysterie rond de brief van Pedro Sánchez aan Koning Mohammed VI

Volgens de PP-kandidate van Melilla heeft het "onstabiel" buitenlands beleid van Spanje ten opzichte van Marokko een "bijzonder" grote impact op Sebta, Melilla en de Canarische Eilanden. Bovendien beschuldigt Moreno de secretaris-generaal van de Spaanse socialistische partij (PSOE) in Melilla, Gloria Rojas, en regeringsafgevaardigde Sabrina Moh, van het "medeverantwoordelijk" zijn voor deze "onderwerping" aan Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team