Zoeken

Belangrijke overeenkomsten gesloten voor bouw Mohammed VI Tangier Tech

7 november 2020 - 16:20 - Economie

©

Tijdens een bijeenkomst in Casablanca zijn dinsdag verschillende overeenkomsten getekend als onderdeel van het bouwproject van de stad Mohammed VI Tangier Tech.

Vertegenwoordigers van China Communications Construction Company (CCCC), China Road and Bridge Corporation (CRBC), de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima, het Tanger Mediterranean Special Agency (TMSA) en Bank Of Africa (BMCE) namen deel aan de ceremonie.

De Bank Of Africa-groep kondigde aan dat de Chinese bouwbedrijven CCCC en CRBC, een aandeel van 35% krijgen in de Tangier Tech Development Company (SATT), het Marokkaanse bedrijf dat verantwoordelijk is voor de uitvoer van het bouwproject. Twee andere grootaandeelhouders zijn de regio Tangier-Tetouan-Al Hoceima en het TMSA. Met de ondertekening van deze overeenkomst is het startschot gegeven voor de bouw van de ecologisch verantwoorde industrie- en handelszone in Tanger zoals Koning Mohammed VI die voor ogen heeft.

Ook is er tijdens de ceremonie een overeenkomst met het bedrijf AEOLON ondertekend. Deze producent van onderdelen voor windmolens gaat 140 miljoen dollar investeren in de Mohammed VI Tangier Tech City. Dit zou meer dan 2000 nieuwe banen op moeten leveren.

De China Communications Construction Company (CCCC) Group behoort tot de top 5 van Chinese openbare engineering- en ontwikkelingsbedrijven. Haar dochteronderneming China Road and Bridge Corporation (CRBC) is gespecialiseerd in grote nationale en internationale infrastructuurprojecten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team