Zoeken

Ouders van in Spanje vermoorde Imane zoeken kleinzoon

16 november 2022 - 19:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De ouders van Imane Saadaoui, de jonge Marokkaanse vrouw die op 1 november in het Spaanse Cáceres bij Valencia door haar man werd gedood, doen beroep op de Marokkaanse ambassade in Madrid om hun 14 maanden oude kleinzoon terug te krijgen. De Jongen werd na het tragische incident onder voogdij geplaatst van de gemeente Extremadura.

De ouders van Imane, Moustapha Saadaoui en Malika El Wai, hebben de Marokkaanse ambassade in Madrid een brief gestuurd met het verzoek om hen te helpen bij het regulariseren van de situatie van hun kleinzoon. Het jongetje is in Spanje geboren maar heeft nog niet de Spaanse nationaliteit. Op het moment van de dood van zijn moeder had de 14 maanden oude baby een verblijfsvergunning net zoals zijn Marokkaanse ouders, meldt Hoy.

Lees ook: Imane (31) vermoord door haar man in Spanje

De familie van Imane vraagt hulp van de ambassade om het kind terug te vinden. "Niemand heeft contact met ons opgenomen. We weten niet precies waar het kind is en we hebben geen nieuws over hem," betreurt de grootmoeder. Ze heeft hierover vergeefs een e-mail gestuurd naar het Directoraat-generaal voor Kinderen en Gezinnen van de Raad van Extremadura.

De vader van Imane ging maandag naar het Spaanse consulaat in Rabat voor meer informatie, maar kreeg enkel te horen dat er "contact wordt onderhouden met de Spaanse autoriteiten". De ouders van Imane, die samenwonen met haar oudste dochter uit een eerdere relatie, overwegen naar Spanje te gaan om de voogdij over het kind te verkrijgen.

Lees ook: Kinderen vermoorde Marokkaanse aan Spaanse kinderbescherming toevertrouwd

Bovendien stellen ze een poging om hen te misleiden bij de repatriëring van het lichaam van hun dochter aan de kaak. Haar lichaam moet tot het einde van het onderzoek op Spaans grondgebied blijven, maar ze beweren te zijn benaderd door mensen die een volmacht vragen om de jonge vrouw in Spanje te begraven, in ruil voor een geldbedrag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team