Zoeken

Kinderen vermoorde Marokkaanse aan Spaanse kinderbescherming toevertrouwd

19 september 2021 - 11:20 - Wereld

©

De drie kinderen van de Marokkaanse vrouw die een week geleden door haar man in hun huis in het Spaanse La vila Joiosa bij Murcia werd vermoord, zijn aan de Spaanse kinderbescherming toevertrouwd.

Het 40-jarige slachtoffer laat twee meisjes van 14 en 10 jaar en een jongetje van 3 jaar achter. De drie kinderen werden onder voogdij gesteld van de Generalitat de Valenciana en krijgen medische en psychologische hulp, totdat wordt besloten aan welke familieleden ze zullen worden toevertrouwd.

Lees ook: Marokkaan snijdt keel vrouw door en springt van brug in Spanje

Meerdere familieleden aan vader en moederskant hebben reeds laten weten dat ze de drie kinderen willen opvangen, zodat ze in de stad kunnen blijven wonen. Voorlopig werden ze bij een oom geplaatst die niet ver woont van het huis waar ze met hun moeder leefden. Volgens Informacion werd echter nog niet besloten of dit hun nieuwe huis zal worden.

Araceli Poblador, plaatsvervangend regeringsafgevaardigde, en Andreu Verdú, burgemeester van La vila Joiosa, hebben beiden laten weten dat de uiteindelijke beslissing een "betere toekomst en de beste bescherming" voor de drie jonge kinderen zal garanderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team