Zoeken

Ouders Imane blijven strijden om hun kleinzoon naar Marokko terug te brengen

2 juni 2023 - 16:00 - Wereld

©

Al zeven maanden wachten de ouders van Imane Saadaoui, een jonge Marokkaanse vrouw die door haar man in het Spaanse Valencia werd vermoord, op de voogdij over hun kleinzoon. Het kind werd na de dood van zijn moeder in een weeshuis geplaatst.

De ouders van Imane wachten op een document dat door de Marokkaanse autoriteiten aan de Spaanse autoriteiten moet worden bezorgd om de voogdij over hun kleinzoon te krijgen. Sinds hun aankomst in Spanje in december, een maand na de dood van hun dochter, brengen ze twee keer per week een bezoek aan de jongen in het weeshuis. Ze hopen met hem terug te kunnen keren naar Marokko.

Lees ook: Ouders overleden Imane strijden voor voogdij kleinzoon

Volgens hun advocaat moeten ze een rapport met betrekking tot de sociale situatie van het gezin overleggen, een document dat in Marokko moet worden afgegeven. Ze vragen dit al maanden aan, maar het document heeft vertraging opgelopen, waardoor de ouders hun visum met zes maanden hebben moeten verlengen. Ze hebben geen idee hoe lang ze nog moeten wachten om de voogdij over hun kleinzoon te verkrijgen en naar Marokko terug te kunnen keren.

Lees ook: Ouders van in Spanje vermoorde Imane zoeken kleinzoon

De ouders van Imane zijn wanhopig en weten niet wat ze moeten doen. Ondertussen wordt het lichaam van hun dochter nog steeds in het mortuarium bewaard omdat het gerechtelijk onderzoek nog lopende is. De ouders zullen Spanje niet verlaten zonder hun kleinzoon en het stoffelijk overschot van hun dochter. Deze belofte hebben ze gedaan aan de oudste dochter van Imane uit een eerder huwelijk.

Bladna.nl