Zoeken

Imane (31) vermoord door haar man in Spanje

4 november 2022 - 21:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een 31-jarige Marokkaanse vrouw is dinsdag in het Spaanse Cáceres bij Valencia, door haar 41-jarige echtgenoot gedood. De moordenaar belde zelf de Guardia Civil en bekende zijn misdaad. Hij heeft een geschiedenis van huiselijk geweld.

Het echtpaar en hun 14 maanden oude baby woonden al twee jaar in Cáceres in de regio Valencia. De Guardia Civil was snel ter plaatse en kon enkel vaststellen dat de vrouw was overleden, meldt Onda Cero. De 14 maanden oude baby werd opgevangen door de gemeente Extremadura totdat een familielid van het slachtoffer of de moordenaar zich er over ontfermt De gemeenteraad van Valencia heeft een rouwperiode van drie dagen afgekondigd. De vlaggen zullen in die periode halfstok hangen. Woensdag werd in Mérida, Cáceres en Badajoz een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van het slachtoffer.

Lees ook: Marokkaanse Belg veroordeeld voor verkrachting en dwanghuwelijk

Zelfs op regeringsniveau hebben de autoriteiten de seksistische moord aan de kaak gesteld. De minister van Gelijke Kansen, Irene Montero, uitte dinsdag haar "woede en pijn" over de moord. Ook de voorzitter van de gemeenteraad van Extremadura, Guillermo Fernández Vara, heeft de daad veroordeeld. Op Twitter benadrukte hij de dringende noodzaak om de strijd tegen seksistisch geweld te versterken. Zelfs de voorzitter van het parlement, Blanca Martín, en de leiders van de politieke partijen van Extremadura, María Guardiola, David Salazar en Irene de Miguel, hebben de misdaad op sociale media veroordeeld.

Lees ook: Marokkaanse in Spanje neergestoken door echtgenoot

Dit jaar zijn 13 vrouwen in Extremadura en 36 vrouwen in heel Spanje door hun man of ex-echtgenoot vermoord. Sinds 2003, toen de cijfers voor het eerst werden geregistreerd, zijn 1166 vrouwen gedood als slachtoffer van conflicten die gendergerelateerd zijn.

Bladna.nl