Zoeken

Moord op Marokkaanse Imane: grootouders krijgen eindelijk kleinzoon terug

20 juli 2023 - 20:30 - Marokkanen in het buitenland

©

Na een lang en moeilijk traject hebben de ouders van Imane Saadaoui, de jonge Marokkaanse die door haar man in het Spaanse Valencia werd gedood op 1 november vorig jaar, eindelijk de voogdij gekregen over hun kleinzoon. Het kind was na de moord op zijn moeder in een weeshuis geplaatst.

De jongen was slechts 14 maanden oud ten tijde van de feiten. De Raad van Extremadura beval zijn plaatsing in het kindertehuis Jardín del Sauce de Cáceres vanwege de afwezigheid van directe familie om voor hem te zorgen in Spanje.

Lees ook: Imane (31) vermoord door haar man in Spanje

Zijn grootouders van moederskant kwamen in december naar Spanje, nadat ze visa voor zes maanden hadden gekregen bij de Spaanse ambassade in Marokko. Ze moesten een verlenging van hun visa aanvragen omdat de procedure voor het verkrijgen van de voogdij over hun kleinzoon langer duurde dan verwacht, meldt El Periódico.

Na acht maanden administratieve rompslomp hebben de moedige grootouders eindelijk de voogdij over de kleine jongen gekregen, die ze nu als hun zoon beschouwen. Gedurende deze hele tijd bezochten ze de jongen twee keer per week, voor twee uur per bezoek.

Lees ook: Ouders Imane blijven strijden om hun kleinzoon naar Marokko terug te brengen

De ouders van Imane willen ook het lichaam van hun dochter naar Casablanca repatriëren om haar waardig te begraven. Ze hebben dit beloofd aan Imane’s oudste dochter, geboren uit een vorig huwelijk en die bij hen in Marokko woont. Maar het lichaam van Imane wordt nog steeds bewaard voor het onderzoek. Haar man, die beschuldigd wordt van de moord, zit in hechtenis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team