Zoeken

Tetouan: leraar gearresteerd voor aanranding schoolmeisjes

19 maart 2022 - 20:20 - Marokko

©

Een leraar Arabisch aan de Khadija Middelbare School voor Meisjes in Tetouan is gearresteerd en in hechtenis genomen voor het seksueel aanranden van minderjarige schoolmeisjes.

De leraar werd gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen op verdenking van het seksueel aanranden van minderjarige leerlingen. Het nieuws werd gemeld door het Collectief 490, dat de autoriteiten inlichtte over de seksuele misbruiken. Het collectief reageert in een verklaring verheugd op de arrestatie en inhechtenisneming van de leraar, maar stelt dat "druk wordt uitgeoefend op de slachtoffers om hen te dwingen de aanklacht tegen de aanrander in te trekken".

Lees ook: Tetouan: leraar verdacht van seksuele intimidatie en pedofilie

Volgens de klacht die op dinsdag 8 maart 2022 door een eerstejaars scholier werd ingediend, waren er "veel rechtstreekse getuigenissen van minderjarige slachtoffers". Een van zijn slachtoffers heeft een klacht ingediend bij de procureur-generaal van Tetouan en beroept zich op de artikelen 485 en 487 van het wetboek van strafrecht (aanranding van minderjarigen door een persoon die toezicht op hen uitoefent) en de artikelen 503-2 (seksueel misbruik van minderjarigen) en 503-1 (intimidatie). Het collectief benadrukt dat het de zaak op de voet volgt.

Lees ook: Tanger: leraar geschorst wegens seksuele intimidatie

Collectif 490 werd gecontacteerd door Le360. En meldt dat de slachtoffers betast werden door de verdachte. Sommige meisjes werden zelfs gechanteerd door de leraar. De leden van het collectief zijn blij dat sinds de onthulling van het "seks voor goede cijfers"-schandaal in Oujda steeds meer slachtoffers hun stilzwijgen over seksuele chantage in de universiteits- en schoolomgeving doorbreken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team