Zoeken

Bekende Marokkaanse imam in hechtenis voor seksuele delicten

18 juni 2022 - 19:00 - Marokko

©

Een beroemde imam die de Sharia Roqya beoefende, werd in Tlat Loulad bij Khouribga gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen wegens seksuele uitbuiting van vrouwen en het beloven van genezing. Sommige slachtoffers waren getrouwd.

Alles begon bij toeval. Een man die de mobiele telefoon van zijn vrouw raadpleegde, vond intieme berichten met seksuele inhoud die door de imam waren verzonden. Hij diende een klacht in tegen de religieuze leider in bij de Koninklijke Gendarmerie en gaf de mobiele telefoon van zijn vrouw af als bewijs, zo meldt het dagblad Assabah.

Lees ook: Marokko: muezzin misbruikt vrouw tijdens duiveluitdrijving

De autoriteiten ontboden vervolgens de imam. Tijdens zijn verhoor vinden de onderzoekers genoeg bewijs over seksuele praktijken met zeven vrouwen, van wie er twee getrouwd waren. De vrouwen werden vervolgens ook door de Koninklijke gendarmerie verhoord.

Lees ook: Marokko: imam in Berkane die vrouwen misbruikte blijft vast

Het openbaar ministerie bij de rechtbank van eerste aanleg van Khouribga heeft woensdag besloten de verdachte in voorlopige hechtenis te nemen. Hij zal terecht staan voor de misdaden die hij zou hebben begaan tegen de vrouwen die hem opzochten voor roqya-sessies die hij in zijn huis naast de moskee hield.

Bladna.nl