Zoeken

Opstanden in souk Kenitra, 9 arrestaties

23 februari 2022 - 11:00 - Marokko

©

Naar aanleiding van het gebruik van geweld en vandalisme in de souk van Ouled Jelloul bij Kenitra, zijn negen verdachten aangehouden en is de Koninklijke Gendarmerie nog actief op zoek naar andere betrokkenen.

Video-opnamen hebben de gendarmerie geholpen om de verdachten te identificeren. Een twaalftal mensen zouden verantwoordelijk zijn voor de aanvaringen en gewelddaden van afgelopen zondag in de souk Ouled Jelloul bij Kenitra. De aanleiding van de opstanden is een plotselinge stijging van de prijs van bepaalde landbouwproducten. De verdachten zouden kopers hebben gevraagd om chaos te scheppen als reactie op de prijsstijgingen, meldt het dagblad Al Akhbar.

Lees ook: Marokkanen demonstreren tegen hoge levenskosten

Na een voorlopig onderzoek en in afwachting van de aanhouding van de rest van de aanstichters, werden de negen verdachten op maandag voorgeleid aan de procureur des Konings bij de rechtbank van eerste aanleg van Kenitra. Volgens de krant is de gendarmerie ook op zoek naar de handelaars die de prijs van groenten verdubbelden.

Lees ook: Oproepen tot aftreden premier Aziz Akhannouch

De wekelijkse souk van Ouled Jelloul is één van de grootste markten in de Gharb en is gelegen in een rijke gemeente die bekend staat om haar overvloed aan landbouwproducten. Daarom is de prijsstijging van de producten niet goed ontvangen door de klanten van de markt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team