Zoeken

Betrapte gendarmes en drugsdealer cel in in Marokko

5 november 2023 - 11:00 - Marokko

©

Twee gendarmes van de brigade van Souk El Arbaa, in de provincie Kenitra, en een drugsbaron zijn gearresteerd door de Koninklijke Gendarmerie voor hun vermeende betrokkenheid bij corruptie.

De zaak begon met de verspreiding van een video waarin een drugshandelaar geld overhandigt aan twee gendarmes zodat ze hem zijn criminele activiteiten laten voortzetten. In dezelfde video onderhandelt de drugsbaron met één van de gendarmes over de annulering van een boete in ruil voor geld. Na de verspreiding van de video besloot het hoger commando van de Koninklijke Gendarmerie een onderzoek te openen, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Koninklijke Gendarmerie verwikkeld in schandaal in Berrechid

Leden van een speciale eenheid van de centrale gendarmeriediensten hebben in de Gharb-regio een reeks invallen gedaan, met succes. De drugshandelaar die de scene had gefilmd werd gearresteerd, gevolgd door de gendarme met wie hij het corruptiebedrag had onderhandeld. Later werd een tweede gendarme van de brigade van Ouaouizeght in de provincie Azilal, waar hij recentelijk was overgeplaatst, gearresteerd.

Lees ook: 24 Marokkaanse gendarmes berecht voor witwassen van geld

Donderdag werden de drie verdachten voorgeleid aan de rechtbank van eerste aanleg van Souk El Arbaa. Ze zijn in voorlopige hechtenis genomen in een lokale gevangenis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team