Zoeken

Winkeliers Djemaa el Fna plein woedend

2 maart 2022 - 20:20 - Marokko

©

Het Djemaa el Fna-plein in Marrakech, dat al twee jaar wordt gerenoveerd, is nog steeds een bouwwerf, wat voor woede zorgt bij de winkeleigenaars van de bazaar, die de aanblik van hun gesloten winkels niet langer kunnen verdragen.

De winkeliers van het Djemaa el Fna-plein eisen dat de renovatiewerkzaamheden worden bespoedigd. Verscheidene winkeliers hebben geprotesteerd en geëist dat de werkzaamheden zo spoedig mogelijk worden voltooid, aldus het dagblad Al Akhbar, dat benadrukte dat de Wilaya, die verantwoordelijk is voor het gebied, eerder deze week instructies heeft gegeven zodat de werken zo snel mogelijk worden voltooid.

Lees ook: Werkzaamheden Djemaa el Fna-plein Marrakech schieten op

Het besluit werd toegejuicht door winkeleigenaars die willen geloven in de goede wil van de plaatselijke overheid. Zij hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om Karim Kassi, de regionale gezagsdrager, te vragen hen in kennis te stellen van de datum waarop de winkels weer open zullen gaan en de voorwaarden waaronder dit kan gebeuren.

Lees ook: Djemaa El Fna-plein langzaam aan weer kloppende hart van Marrakech

De handelaars van "Souk Jdid", in de buurt van het Djemaa el Fna-plein, beschuldigen het stadsbestuur ervan verantwoordelijk te zijn voor de trage vooruitgang van de werken, waardoor vele burgers in moeilijkheden zijn gekomen. Bij gebrek aan een protestbeweging hebben zij het ministerie van Binnenlandse Zaken om een oplossing gevraagd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team