Zoeken

Nieuwe oproep tot Koning Mohammed VI

4 juli 2020 - 16:10 - Marokko

©

De Andalusische Vereniging voor mensenrechten (APDHA) heeft met de steun van 66 Marokkaanse en internationale mensenrechtenorganisaties, de vrijlating gevraagd van 110 politieke gevangenen in Marokko.

In een open brief aan Koning Mohammed VI uiten de ondertekenaars hun bezorgdheid over de situatie van "politieke en opiniegevangenen" in Marokko, inclusief de Hirak-gevangenen, terwijl het koninkrijk geteisterd wordt door de coronapandemie.

De situatie is "zeer zorgwekkend" volgens de organisaties die vrezen voor het leven van deze kwetsbare gevangenen in gevangenissen waar zowel ambtenaren als gedetineerden positief testten op het coronavirus.

Om deze redenen roept de APDHA Koning Mohammed VI op om politieke en opiniegevangenen, waaronder die van de Rif, vrij te laten "zoals het enkele weken geleden deed met honderden andere gevangenen".

Volgens de vereniging hebben decennia van "repressie, schande en verlatenheid" tot de protesten in de Rif geleid. De meest recente gebeurtenis vond plaats op 28 oktober 2016, toen visverkoper Mohsin Fikri werd verpletterd, terwijl hij probeerde zijn in beslag genomen vis uit een vuilwagen te halen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team