Zoeken

Koning Mohammed VI te hulp geroepen

26 juli 2020 - 20:40 - Marokko

©

De moslimgemeenschap in Melilla heeft in een brief aan Koning Mohammed VI de heropening van de grenzen gevraagd, gezien de familiale, historische, regionale, culturele en religieuze banden die de twee volkeren binden.

Mohamed Ahmed Moh, voorzitter van de Vereniging van de moslimgemeenschap in Melilla, pleit in de brief voor de heropening van de grensovergangen van Sebta en Melilla.

Hij benadrukt in zijn brief dat een groot deel van de inwoners van de twee enclaves uit Marokko afkomstig zijn en dat sluiting van de grenzen heeft geleid tot "een sociale en familiale breuk gekoppeld aan een aanzienlijk emotioneel trauma".

Door de gesloten grenzen "hebben veel burgers niet kunnen communiceren met hun dierbaren of hun ouders waardig kunnen begraven", aldus Mohamed Ahmed Moh. Volgens hem had "de grens die de mensen van Melilla en Marokko scheidt, hen er tot nu toe nooit van weerhouden in broederschap en solidariteit te leven."

Voor al deze redenen vraagt de organisatie aan Koning Mohammed VI om de "situatie te analyseren en de juiste beslissingen te nemen om het vrij verkeer van mensen aan beide kanten van de grens mogelijk te maken".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team