Zoeken

Opnames "The Alchemist" in Marokko uitgesteld

5 augustus 2021 - 12:00 - Cultuur

©

De opnames van de verfilming van Paulo Coelho’s bestseller "The Alchemist", moesten in september van start gaan in Marokko, maar dat wordt nu uitgesteld. Dat meldt de Marokkaans-Amerikaanse acteur Youssef Kerkour in een verklaring, overgenomen door SNRTnews.

De opnames van "De Alchemist" in september worden uitgesteld tot een latere datum. Dit nieuws wordt bevestigd door Zak Production, de productiemaatschappij van de film. "Inderdaad, de opnames van de film zijn uitgesteld, maar we kunnen niet ingaan op de reden hiervoor," zegt een verantwoordelijke van het bedrijf.

Lees ook: The Alchemist in Marokko verfilmd voor 200 miljoen dirham

In de film, die in 2022 te zien zal zijn, zijn er rollen weggelegd voor onder meer acteurs Sebastian De Souza, Tom Hollander, Shohreh Aghdashloo, Jordi Molla, Youssef Kerkour (die genomineerd is voor een BAFTA Award, de prestigieuze Britse filmprijs) en de bekende Palestijnse acteur Ashraf Barhom.

The Alchemist volgt een jonge Andalusische herder, genaamd Santiago, op zijn epische zoektocht naar een schat die zijn leven zal veranderen. Het boek is een internationale bestseller en een geliefd literair werk. De cast en crew van de film zijn representatief en ook de setting van het verhaal in Spanje en Noord-Afrika is authentiek.

Lees ook: Marokko vreedzaamste land van Noord-Afrika

Van het befaamde boek zijn meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht in 56 talen en het beschikt over het Guinness World Record voor het meest vertaalde werk van een levende auteur, wat ook duidt op een potentieel wereldwijd publiek voor de verfilming. De Braziliaanse auteur verkocht de rechten voor het boek in 1994 aan Warner Bros, voor een bedrag van 250.000 dollar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team