Zoeken

The Alchemist in Marokko verfilmd voor 200 miljoen dirham

6 december 2020 - 10:20 - Cultuur

©

Het Marokkaans cinematografisch centrum CCM heeft een filmcontract van 200 miljoen dirham ondertekend met een Amerikaans productiehuis. Sinds de serie "Homeland", die 280 miljoen dirham betaalde, is er niet eerder een filmproductie geweest die zoveel geld uitgaf om in Marokko te kunnen filmen.

Volgens Le360 zou het hoogstwaarschijnlijk gaan om de verfilming van het boek "De Alchemist" van de Braziliaanse schrijver Paulo Coehlo, die door Kevin Scott Frakes wordt geregisseerd. Andere films van de regisseur zijn ’Lessons in Love’ en ’America Ultra’.

De opnames staan gepland tussen april en juli 2021. Het is niet duidelijk wie de hoofdrol gaat spelen of welke acteurs/actrices gaan meespelen in de film. De naam van Tom Cruise is wel voorbijgekomen. De opnames zullen in diverse steden plaatsvinden, met name Marrakech, Essaouira, Erfoud en Fez.

De Amerikaanse filmhuis gaat samenwerken met het Marokkaanse productiebedrijf ’Zac productions’ van Zakaria Alaoui.

De wereldwijde bestseller gaat over de herder Santiago die een waardevolle schat zoekt en daarvoor op reis gaat. Hij ontmoet onderweg de Alchemist die hem levenslessen meegeeft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team