Zoeken

Opnames van Gladiator 2 binnenkort van start in Marokko

10 januari 2023 - 15:00 - Cultuur

©

De opnames van de film Gladiator 2 zullen zeer binnenkort van start gaan in het Marokkaanse Ouarzazate. Bioscoopbezoekers zullen de film vanaf 2024 kunnen zien.

De scouting van de filmlocaties in Ouarzazate is voltooid. De opnames voor het vervolg op de Amerikaans-Britse film ’Gladiator’ uit 2000, geregisseerd door Ridley Scott en winnaar van vijf Oscars, waaronder Best Picture en Best Actor in a Leading Role, zullen in mei beginnen, meldt een bron dicht bij de filmproductie aan The Sun. "Er is een goede kans dat de film in 2024 klaar is," aldus dezelfde bron.

Lees ook: Russell Crowe terug in Marokko voor Gladiator 2

Tot nu toe heeft de Britse regisseur Ridley Scott nog geen synopsis van de film vrijgegeven. Volgens sommige media zal de nieuwe film echter het verhaal vertellen van Lucius, de neef van Joaquin Phoenix’ tirannieke personage Commodus, die in de eerste film werd gered door Maximus. Connie Nielsen, die Lucius’ moeder Lucilla vertolkte, zou opnieuw samenwerken met de in Benin geboren Amerikaanse acteur Djimon Hounsou. Hij zou de rol van Juba spelen, een man die door slavenhandelaren is ontvoerd.

Bladna.nl