Zoeken

Opnames ’Gladiator 2’ in Marokko gedwongen stopgezet

20 juli 2023 - 09:14 - Cultuur

©

De opnames van de Amerikaans-Britse film ’Gladiator 2’ in het Marokkaanse Ouarzazate zijn onderbroken vanwege de staking van Hollywood-filmacteurs, wat de geplande release op 22 november 2024 zou kunnen vertragen.

Na de opnames in Malta in juni, werd de productie van het vervolg op ’Gladiator’ voortgezet in Ouarzazate. Maar de productie is nu gedwongen stopgezet, meldt The Hollywood Reporter.

Lees ook: Gladiator 2 en buitenlandse films meevaller voor Marokkaanse filmeconomie

De oorzaak van deze onderbreking is de staking van de Hollywood-filmacteurs die verenigd zijn in de SAG-AFTRA. Zij hebben zich bij de scenarioschrijvers gevoegd en zijn een ongekende staking begonnen tegen de filmstudio’s. De reden hiervoor is het verlies aan inkomsten door streaming op platforms en de angst voor kunstmatige intelligentie (AI).

Lees ook: Ontploffing op set Gladiator 2 in Marokko

Deze staking heeft ook gevolgen voor negen andere grote Hollywood-producties. Het gaat om ’Deadpool 3’, ’Beetlejuice 2’, de juridische thriller ’Juror #2’, ’Lilo & Stitch’, ’Minecraft’, ’Mission Impossible - Dead Reckoning Part 1’, ’Venom 3’, ’Mortal Kombat 2’ en de Formule 1-film van Apple, ’Apex’.

Bladna.nl