Zoeken

Opnames Gladiator in Marokko: Russell Crowe gaf bijna op

26 april 2023 - 23:00 - Cultuur

©

Russell Crowe vertelde in een recent interview dat hij het originele scenario van de blockbuster uit 2000 die van hem een wereldster maakte, zo slecht vond dat hij op het punt heeft gestaan om zijn iconische rol van de Romeinse generaal en slaaf Maximus Decimus Meridius in de film Gladiator op te geven.

In een interview met Vanity Fair vertelde Russel Crowe dat hij heeft overwogen om het project van Ridley Scott te verlaten vanwege het scenario dat scènes bevatte van gladiatoren die op strijdwagens reden met blikken olijfolie en andere producten. "Het is allemaal leuk en aardig, maar het moderne publiek zou dit niet snappen," zei hij. "De energie was erg versnipperd. Ik heb verschillende keren gedacht dat de beste oplossing misschien was om op het vliegtuig te stappen en hier weg te gaan."

Lees ook: Opnames Gladiator 2 in Marokko zonder Russell Crowe: acteur reageert

De Australisch-Nieuw-Zeelandse acteur zegt dat regisseur Ridley Scott hem uiteindelijk kon overhalen om te blijven. "Hij zei me dat we niets zouden filmen waar ik niet 100% achter stond. We zijn dan maar aan de opnames begonnen met 21 bladzijden script waarover Ridley en ik het eens waren. Terwijl een script meestal zo’n 110 bladzijden telt. Dus we hadden nog een lange weg te gaan. Toen we in Marokko aankwamen, onze tweede filmlocatie, hebben we de achterstand ingehaald", aldus Crowe.

Lees ook: Denzel Washington onderhandelt opnames in Marokko

Ridley Scott bereidt momenteel het vervolg van Gladiator 2 voor, die in november 2024 in bioscoop wordt verwacht. Russell Crowe werd niet gecontacteerd voor de opnames van het tweede deel van de film in Ouarzazate. "Het enige wat ik er echt bij voel is een beetje jaloezie. Want ik was natuurlijk veel jonger en het was een geweldige ervaring voor mij. Het was iets dat mijn leven echt heeft veranderd. Het veranderde de manier waarop mensen me zagen en ik heb het geluk dat ik betrokken werd bij veel geweldige films," aldus de acteur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team