Zoeken

Opnames Gladiator 2 in Marokko zonder Russell Crowe: acteur reageert

14 april 2023 - 13:00 - Cultuur

©

De Australische acteur Russell Crowe, het hoofdpersonage in de vijfvoudige Oscar-winnaar Gladiator, werd niet gecontacteerd voor het vervolg van de film dat binnenkort wordt opgenomen in de Marokkaanse stad Ouarzazate en op 22 november 2024 in de bioscopen wordt verwacht.

Het personage van Russell Crowe sterft aan zijn verwondingen aan het einde van het eerste deel van de film Gladiator en zal dus niet meer te zien zijn in het tweede deel. De Australische acteur vindt dit een beetje jammer. "Ik denk dat ze me op een gegeven moment zullen bellen en vragen om iets te doen, maar tot nu toe heeft niemand contact met me opgenomen," zegt hij in een programma op RTE. Volgens zijn uitleg is Gladiator 2 "een uitbreiding van het originele verhaal en speelt het plot zich af, lang na de dood van Maximus. Mijn diensten zijn dus helemaal niet nodig. Ik hoor dat Paul een aardige vent is, ik wens hem het beste," aldus de acteur.

Lees ook: Denzel Washington onderhandelt opnames in Marokko

Russell Crowe haalde ook herinneringen op aan het filmen van het eerste deel van Gladiator. "Ik wil er niet te veel bij stilstaan, want het brengt me terug naar een tijd waarin ik veel jonger was. Het perfecte beeld dat ik toen van die ervaring had heeft zich in de loop der tijd uitgekristalliseerd. Als ik terugkijk, heb ik het gevoel dat ik van elke minuut van de opnamen heb genoten, wat op dat moment niet noodzakelijk het geval was. Een kostuum dragen en deel uitmaken van een historische film spreekt me nog steeds enorm aan. Dus ja, ik ben een beetje jaloers op degenen die de kans krijgen om mee te maken wat ik ooit heb gedaan."

Lees ook: Todd Snyder vindt inspiratie in Marokko voor nieuwe collectie

De opnamen van Gladiator 2 beginnen naar verwachting in mei in Ouarzazate. De Ierse acteur Paul Mescal, bekend van zijn rol in de serie Normal People, zal Lucius spelen, de inmiddels volwassen zoon van Lucilla (Connie Nielsen), waarbij het verhaal zich jaren na het einde van de eerste film afspeelt. Lucius was ook de neef van Commodus (Joaquin Phoenix), de zoon van de Romeinse keizer Marcus Aurelius, die zijn vader vermoordde om de troon te veroveren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team