Zoeken

Nieuws over deels in Marokko opgenomen film Gladiator 2

30 november 2023 - 13:00 - Cultuur

©

De opnames van de Amerikaans-Britse film ’Gladiator 2’, die deels in Marokko plaatsvonden, zullen binnenkort hervat worden in Malta, na een tijdelijke onderbreking veroorzaakt door een acteursstaking in Hollywood. Een gedeelte van de film is al in Ouarzazate opgenomen.

Regisseur Ridley Scott, 85 jaar oud, zal op 4 december de opnames hervatten van ’Gladiator 2’, die in juli werden onderbroken door de staking in Hollywood, meldt Variety. Scott en zijn team zullen naar Malta afreizen om daar de helft van de film op te nemen. Voorafgaand aan de staking en de daaropvolgende stilstand van de hele sector gedurende vier maanden, had Scott aan The New Yorker verteld dat hij al "90 minuten aan beeldmateriaal" had.

Lees ook: Aït Ben Haddou, Marokko’s Hollywood

De Ierse acteur Paul Mescal, 27 jaar oud en bekend van zijn rol in de serie ’Normal People’, speelt de rol van Lucius, de volwassen zoon van Lucilla (Connie Nielsen). Het verhaal speelt zich af na het einde van de eerste film. Lucius is ook de neef van Commodus (Joaquin Phoenix), de zoon van de Romeinse keizer Marcus Aurelius, die zijn vader vermoordde om de troon te bemachtigen.

Lees ook: Gladiator II: Ridley Scott bezwijkt voor Marokkaanse keuken

De opvolger van ’Gladiator’, die in 2000 in de Verenigde Staten werd uitgebracht en vijf Oscars won, waaronder die voor beste film en beste acteur, wordt op 20 november 2024 in de bioscoop verwacht.

Bladna.nl