Zoeken

Hollywood komt naar Marokko voor "Lords of War"

4 december 2023 - 23:00 - Cultuur

©

De opnames voor het vervolg op de in 2005 uitgekomen film "Lord of War", zullen binnenkort in Marokko van start gaan. Andrew Niccol keert terug als regisseur en scenarist van de film.

Na een onderbreking van acht maanden, veroorzaakt door stakingen van acteurs en scenarioschrijvers in Hollywood, zijn de voorbereidingen voor de opnames van "Lords of War", de opvolger van "Lord of War", hervat.

Lees ook: Nieuws over deels in Marokko opgenomen film Gladiator 2

De productie staat gepland om in maart 2024 in Marokko te beginnen en zal ongeveer veertig dagen duren. Het productieteam zal bestaan uit 400 tot 500 leden, waarvan een honderdtal uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zullen komen. Het team is momenteel op zoek naar locaties in verschillende delen van Marokko.

"De Marokkaanse crewleden zijn in de afgelopen jaren steeds beter opgeleid, dankzij alle grote films die hier zijn opgenomen, en dankzij de scholen die hun deuren hebben geopend en hebben bijgedragen aan het versterken van deze jonge generatie," zegt Karim Debbagh, hoofd van het in Tanger gevestigde productiebedrijf Kasbah Films, in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Variety.

"We proberen vier of vijf Afrikaanse landen te coveren, zoals Libië, Egypte, Senegal, Mali en verschillende landen in het Midden-Oosten, en we hebben bijna alles in Marokko gevonden". Volgens de Marokkaanse producent is Casablanca "zo divers", met gebieden die lijken op Senegal en andere die erg luxueus zijn, zoals een Californische wijk. "En als je op zoek bent naar locaties die lijken op Libië, Jemen of Syrië, dan kun je die vinden in Marrakech en omgeving," voegt hij toe.

Lees ook: Nieuwe The Marvels-film deels opgenomen in Marokko

In de vervolgfilm "Lords of War" keert Nicolas Cage terug als Yuri Orlov, een personage geïnspireerd door wapenhandelaar Viktor Bout. "Lords of War" volgt Yuri wanneer hij ontdekt dat hij een zoon heeft, Anton, die vastbesloten is een grotere crimineel te worden dan zijn vader ooit was. De film vertelt de rivaliteit tussen vader en zoon. Voor de opnames in Marokko is 7 miljoen euro voorzien.

Bladna.nl