Zoeken

Ontploffing op set Gladiator 2 in Marokko

10 juni 2023 - 19:00 - Cultuur

©

De opnames van de langverwachte Gladiator 2 in Marokko zijn opgeschrikt door een ernstig ongeval met speciale effecten. Een ontploffing gevolgd door een vuurbal raakten de set, waardoor zes crewleden gewond raakten. Acteurs zoals Paul Mescal en Denzel Washington keken vanuit de coulissen geschokt toe.

Het incident vond plaats op de filmlocatie in Marokko, in de Sahara, waar regisseur Ridley Scott het vervolg op de beroemde film uit 2000 opneemt. De oorzaak van de explosie is nog onbekend, maar er wordt gespeculeerd dat een mogelijke storing in een gasleiding de oorzaak zou zijn. "In jaren van filmen heb ik nog nooit zo’n angstaanjagend ongeval gezien," vertelde een ooggetuige van het incident aan The Sun.

Lees ook: Denzel Washington onderhandelt opnames in Marokko

De crew, die net met de opnames zijn begonnen in Ouarzazate, waar de temperaturen regelmatig 35 graden bereiken, is hevig geschokt door het ongeluk. De cast van Gladiator 2 omvat enkele bekende namen zoals Paul Mescal, Denzel Washington en Pedro Pascal. Oscarwinnaar Russel Crowe, die in de eerste film de rol van generaal Maximus Decimus Meridius speelde, verschijnt niet in de tweede aflevering.

Lees ook: Opnames Gladiator 2 in Marokko zonder Russell Crowe: acteur reageert

Gladiator 2 volgt de afstammelingen van Meridius, met Paul Mescal in de hoofdrol als Lucius, de Romeinse aristocraat uit de eerste film. Ondanks dit incident staat Gladiator 2 nog steeds gepland voor een bioscooprelease aan het einde van volgend jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team