Zoeken

Toeristen keren massaal terug naar Marokko

26 november 2022 - 10:00 - Marokko

©

Na twee jaar van sanitaire beperkingen vanwege de coronacrisis, constateren hotels in Marokko een zeer grote vraag voor de eindejaarsvakantie. De boekingen exploderen en de professionals hopen opnieuw de cijfers te bereiken van voor de pandemie.

Veel toeristen zijn al begonnen met het boeken voor de eindejaarsvakantie in Marokko, meldt Les Inspirations Eco. Het medium voorspelt een goede periode voor de toeristische sector. De cijfers zouden volgens Mustapha Amalik, secretaris-generaal van de Vereniging van het hotelwezen van Marrakech (AIH), het record van 2019 kunnen overtreffen.

Lees ook: Dankzij Marokko heeft Brussels Airport 81% passagiersverkeer terug

De verantwoordelijke zegt dat "de toeristische sector goed op weg is om deze doelstellingen te bereiken nu we het einde van het jaar naderen, dat ook het laatste hoogseizoen is van het jaar." Ook al is het kort, bestemmingen als Marrakech zijn in deze periode erg populair, zegt hij.

Volgens Amalik is één van de criteria voor de keuze van Marokko, de diversiteit van het aanbod en de bezienswaardigheden die bij andere concurrenten niet voorkomen. Marokko heeft veel troeven, maar ook de toeristische sector in de hele wereld zal tegen het einde van het jaar zijn pre-pandemisch niveau bereiken, verzekert hij.

Lees ook: Marrakech bij meest aantrekkelijke steden ter wereld

Minister Fatim Zahra Ammor van Toerisme heeft een aantal dagen geleden laten weten dat het toerisme in Marokko eind oktober voor 80% hersteld was. Dit percentage is zelfs hoger dan het op wereldniveau bereikte percentage, dat op 70% ligt. Tegelijkertijd zijn de toeristische ontvangsten in vreemde valuta tot 103% gestegen aan het eind van de maand september.

Bladna.nl